LAN
Local Area Network. Intern netwerk; verbinding tussen computers op kleine afstand.

Laserprinter
Een printer die het beeld tot stand brengt door toner (zwart of gekleurde poeder) aan het papier te hechten.

Lay-out
De opbouw van een grafisch ontwerp. Het gaat dan om de indeling in kolommen, waar de afbeeldingen staan, welk lettertype er gebruikt wordt etc. Een goede opmaak is belangrijk. Het zorgt voor rust op de pagina en dat de informatie makkelijk te lezen is.

LinkedIn
Een vorm van sociale media; een digitaal CV. Je maakt een profiel aan met werkgerelateerde informatie. Het doel van LinkedIn is het leggen van (zakelijke) contacten en het gebruikmaken van elkaars netwerk. Zie LinkedIn.

Lithografie
Vlakdruktechniek waarbij het beeld met vet krijt op een glad geschuurde kalksteen wordt getekent.

Logo
Een logo zorgt ervoor dat een bedrijf of instelling herkenbaar is. Een logo is het ‘gezicht’ van een bedrijf. Het kan bestaan uit alleen een beeldmerk, zoals bij de NS. Het kan bestaan uit letters; een woordmerk, zoals het logo van de Hema. Of een combinatie van die twee. Wanneer het beeldmerk abstract is, spreek je over een vignet.

Looprichting
De looprichting, machinerichting of lengterichting is een belangrijk kenmerk van papier. De looprichting geeft de richting aan waarin de papiervezels liggen. Met de looprichting mee is het papier makkelijk te buigen dan haaks erop. Ook het vouwen gaat makkelijker evenwijdig met de looprichting dan haaks erop.

Plaats een reactie